2workinOz

2workinOz formidler hovedsageligt kortere klassiske placeringer inden for planteavl i Vestaustralien i så- og høstsæsonen. Du kender ikke din placering på forhånd, men starter på en 1½ eller 3½ dages introduktion og bliver placeret umiddelbart derefter. Dette er en god mulighed for den faglærte landmand eller dig som er vokset op på gård, som bare lige vil af sted i 3 til 6 måneder og som gerne vil kombinere arbejdet med rejseoplevelser.

Hvor i landet?

Hovedsageligt vest Australien men også enkelte pladser i øst Australien.

Typer af placering

 • Planteavl - såsæson fra marts til juni, høst fra september til januar
 • Kombi planteavl og får/fedekvæg
 • Får

Marts/april og september/oktober

Ankomst

 • Når du ankommer til Australien, har du 2-4 dage i Perth til at få styr på bank, skattekort, telefon osv. Derefter tager du bussen ud til vores partners gård til enten 1½ dags eller 3½ dags introduktion.

Aktiviteter

 • 2workinOz afholder introduktion inden du kommer ud på en gård. De afholder 1½ dags introduktion for ansøgere med god erfaring torsdag og fredag. De afholder 3½ dags introduktion for ansøgere med mindre erfaring mandag til torsdag. Det er vores partner der vurderer om du skal have 1½ eller 3½ dags introduktion
 • I er max 8 på et hold og kommer ud på vores partners gård, hvor I får en masse praktisk info og en introduktion til landbrug i Australien. Først derefter vil du blive placeret
 • I enkelte tilfælde tager man direkte fra introduktionen og ud til det sted, man skal være, men oftest skal man forvente at skulle bruge ca. 1 uge i Perth, mens der findes en placering

Varighed

 • 3-6 måneder - op til 12 måneder
 • Ved mere end 3 måneders ophold skal du forvente at skulle skifte gård på et tidspunkt

Visum

 • Working Holiday visum

Vært, kost og logi

 • Din vært i Australien har som regel prøvet at have udenlandske trainees før og er blevet godkendt som placering af 2workinOz
 • Værten er opmærksom på, at engelsk ikke er dit modersmål, men forventer dog, at du kan forstå simpelt engelsk - især hvis du vil køre maskiner
 • De forventer også, at du har praktisk erfaring inden for dit arbejdsområde
 • Afhængig af din placering vil du enten bo i samme hus som din vært eller i en lejlighed sammen med andre ansatte, og du vil enten være på egen, delvis eller fuld kost

Arbejdstider, løn og ferie

 • En normal arbejdsuge er på mellem 40-80 timer, alt efter hvad du arbejder med
 • Lønnen er ca. 20 AUD i timen, og du betaler som udgangspunkt 15 % i skat
 • Ved et ophold på 6 måneder kan du optjene 14 dages ferie, der som regel afholdes til sidst i opholdet. Ferie aftales med din vært.

Du bliver forsikret via Gouda Rejseforsikring

 • Du er mellem 18 og 30 år gammel
 • Du har afsluttet din landbrugsuddannelse, ELLER du har god erfaring med landbrug andet sted fra
 • Du taler og forstår simpelt engelsk
 • Du har en ren straffeattest
 • Du har kørekort
 • Du har mod på eventyr og nye oplevelser

Din ansøgning er vigtig

Din ansøgning bliver brugt til at finde den bedst mulige placering til dig. Alt hvad du skriver, vil blive sendt ud til potentielle værter, derfor er det vigtigt at du er ærlig hele vejen igennem ansøgningen. Du skal hele tiden have fokus på, at din ansøgning er den måde værten får det bedst mulige indtryk af dig. Værterne modtager mange ansøgninger og ofte flere på engang. Ansøgningen er din mulighed for at skille dig ud fra de mange andre ansøgere. Så derfor - gør dig umage!

 

Hvad er en god ansøgning?

 1. Ansøgningen skal være sandfærdig. Hvis du overdriver dine færdigheder og erfaringer både arbejdsmæssigt og sprogligt, vil det blive opdaget kort tid efter ankomst. Hvis du skriver, at du kan køre traktor og er super god til engelsk, så vil værten også forvente det, når du kommer.

 2. Din selvbiografi (personal description) skal være velformuleret og fylde mindst en A4-side. Fortæl om dig selv og din baggrund, hvad du laver i din fritid osv. Skriv også hvorfor du gerne vil til udlandet, hvad du håber på at få ud af det, hvad har du af forventninger. Skriv gerne konkrete eksempler på hvad du har lavet tidligere.

 3. Billedet, som du sender med, kommer forrest på din ansøgning. Derfor anbefaler vi, at du bruger et ordentligt billede, hvor du ser professionel ud og smiler. Billedet vil være værternes første indtryk af dig!

 4. Husk at uploade kontoudskrift for den sidste måned!

 5. Lav en YouTube video, hvor du fortæller om dig selv, hvad du laver i din dagligdag og dine fritidsaktiviteter. Bor eller arbejder du på en gård kan du fx filme en tur rundt på gården, filme dig selv mens du kører i traktor, eller få nogle til at filme dig mens du arbejder. Dette giver vores partnere et bedre billede af hvem du er, hvilket er en fordel for dig!


Ansøgningen til 2workinOz-programmet består af 2 dele.

Del 1 er T2F's onlineskema, hvor du registrerer dig og uploader diverse dokumenter.
Det gør du HER

Del 2 er 2workinOz onlineskema. Når vi har modtaget del 1 fra dig opretter vi dig hos 2workinOz og sender et link til dig. 

Har du nogle spørgsmål til udfyldelse af ansøgningen er du altid velkommen til at kontakte os!

Efter vi har modtaget din ansøgning, vil du modtage en bekræftelsesmail fra os.

 

Priseksempel på 5 måneders ophold igennem 2workinOz-programmet

Returbillet København - Perth inkl. skatter 16.000 kr.
Forsikring 5 mdr. * 4.750 kr.
Servicegebyr til 2workinOz (AUD 1½dag 418 / 3½ dag AUD 984) 2.000 / 4.900 kr.
Visumgebyr (AUD 644) 3.000kr.
Servicegebyr til Travel to Farm 5.300 kr.
4 overnatninger i Perth inden seminar (ca. AUD 150) 800 kr.
Bus fra Perth til York (AUD 22) 100 kr.
Transport til informationsmøde i København 700 kr.
Evt. Ole Heyes legat** -7.000 kr.
I alt 25.500 / 28.650 kr.

*prisen afhænger af opholdets varighed
**Kan kun søges, hvis man er landbrugsuddannet eller under landbrugsuddannelse

NB. bus fra Perth til introduktion og evt. ekstra overnatninger og forplejning i Perth efter introduktionen er ikke indberegnet i eksemplet. En overnatning koster ca. 35 AUD pr. nat. Bus koster ca. 25 AUD.