Tyskland

Selv om det ikke er så langt væk, så er det stadigvæk anderledes i Tyskland. DBV tilbyder placeringer med planteavl, malkekvæg, svin og fjerkræ. De har også økologiske og biodynamiske placeringer. Hvor du kommer hen i landet hænger sammen med, hvad du gerne vil arbejde med. De har flest placeringer i den nordlige del, men det er bestemt ikke umuligt at komme længere mod syd. Du kan komme af sted hele året, men det normale tidspunkt at rejse på er fra marts til november. Hvert år i september holder DBV en studietur for alle deres praktikanter. Desuden skal du have lyst til at lære tysk, for selv om vore værter kan engelsk, så er det ikke sikkert at naboen kan.

Hvor i landet?

 • Hele landet, men med flest muligheder i den vestlige del af landet

Typer af placeringer

 • Planteavl
 • Malkekvæg
 • Svineproduktion
 • Grøntsager

Hele året (dog med hensyn til sæson).

Ankomst

 • Du rejser direkte ud til din vært

Varighed

 • 3-12 måneder.
 • Vil du være væk i mere end 3 måneder, skal du være under landbrugsfaglig uddannelse eller max 18 måneder siden du blev  færdiguddannet 

Vært, samt kost og logi

 • Din vært har som regel haft praktikanter før og er godkendt som praktikplads. Værterne er meget familiære og hvis du har lyst, vil du blive en del af familien.
 • Værten er opmærksom på, at du taler et fremmedsprog, men forventer at du har grundkendskab til tysk og at du er frisk på at blive bedre til sproget.
 • Du vil komme til at bo hos værten eller i en lejlighed/værelse tæt på værten.
 • Er du under uddannelse får du kost og logi. Er du færdiguddannet vil du skulle betale et beløb for det.

Arbejdstider, løn og ferie

 • Arbejdstiden er på ca. 40 timer om ugen.
 • Lønnen er 520 euro om måneden.
 • Du skal forvente at have 1,5 fridag om ugen (hver anden weekend)
 • Du optjener 2 feriedage om måneden, som afvikles efter aftale

Aktiviteter

 • Omkring august/september arrangeres der hvert år i Bayern et gratis seminar for alle praktikanter i hele landet.
 • Seminaret varer en uge og foregår på en landbrugsskole, dvs. det er et seminar med fagligt indhold, men hvor der også er tid til festligheder. F.eks. arrangeres der en international madlavningsdag, hvor hver praktikant laver mad fra sit hjemland.

Du bliver forsikret via Gouda Rejseforsikring

 • Du er mellem 18-30 år
 • Du er underlandbrugsuddannelse eller har god erfaring med landbrug
 • Du kan tale og forstå simpelt engelsk
 • Du har en ren straffeattest
 • Du har mod på eventyr og nye oplevelser

Din ansøgning er vigtig

Din ansøgning bliver brugt til at finde den bedst mulige placering til dig. Alt hvad du skriver, vil blive sendt ud til potentielle værter, derfor er det vigtigt at du er ærlig hele vejen igennem ansøgningen. Du skal hele tiden have fokus på, at din ansøgning er den måde værten får det bedst mulige indtryk af dig. Værterne modtager mange ansøgninger og ofte flere på engang. Ansøgningen er din mulighed for at skille dig ud fra de mange andre ansøgere. Så derfor - gør dig umage!

 

Hvad er en god ansøgning?

 1. Ansøgningen skal være sandfærdig. Hvis du overdriver dine færdigheder og erfaringer både arbejdsmæssigt og sprogligt, vil det blive opdaget kort tid efter ankomst. Hvis du skriver, at du kan køre traktor og er super god til engelsk, så vil værten også forvente det, når du kommer.

 2. Din selvbiografi (personal description) skal være velformuleret og fylde mindst en A4-side. Fortæl om dig selv og din baggrund, hvad du laver i din fritid osv. Skriv også hvorfor du gerne vil til udlandet, hvad du håber på at få ud af det, hvad har du af forventninger. Skriv gerne konkrete eksempler på hvad du har lavet tidligere.

 3. Billedet, som du sender med, kommer forrest på din ansøgning. Derfor anbefaler vi, at du bruger et ordentligt billede, hvor du ser professionel ud og smiler. Billedet vil være værternes første indtryk af dig!

 4. Husk at uploade kontoudskrift for de sidste seks måneder!

 5. Lav en YouTube video, hvor du fortæller om dig selv, hvad du laver i din dagligdag og dine fritidsaktiviteter. Bor eller arbejder du på en gård kan du fx filme en tur rundt på gården, filme dig selv mens du kører i traktor, eller få nogle til at filme dig mens du arbejder. Dette giver vores partnere et bedre billede af hvem du er, hvilket er en fordel for dig!

DBV har et pdf-skema som skal udfyldes og efterfølgende uploades i vores onlineansøgning. Først henter og udfylder du PDF'en (klik på nednstående ikon), og bagefter klikker du på linket nedenfor. PDF'en skal uploades under documents / additional i vores onlineansøgning. Begge dele SKAL udfyldes og gennemføres.

Download et samlet ansøgningsskema her, hvis du IKKE er under uddannelse

 1. PDF logo

Download et samlet ansøgningsskema her, hvis du er under uddannelse

 1. PDF logo
 2. Du starter din ansøgning til DBV-programmet HER 

Har du nogle spørgsmål til udfyldelse af ansøgningen er du altid velkommen til at kontakte os!

Efter vi har modtaget din ansøgning, vil du modtage en bekræftelsesmail fra os.

Udover ansøgningen, vil du blive bedt om at udfylde helbredsskema og du skal også underskrive et GDPR-dokument, fra vores partner. Alt dette vil blive vedlagt vores bekræftelsesmail.

 

Priseksempel på 3 måneders ophold igennem DBV-programmet

Transport til Tyskland* 2.000 kr.
Forsikring 3 mdr. ** 2.000 kr.
Servicegebyr DBV (Euro 400) 3.000 kr.
Servicegebyr Travel to Farm 4.500 kr.
Transport til informationsmøde i København 700 kr.
Evt. Ole Heye’s legat*** -2.500 kr.
I alt 9.700 kr.

Bemærk venligst, at alle tal er cirkatal pga. varierende valutakurser og flypriser

* Afhænger af, hvor i landet du skal hen

** Prisen afhænger af opholdets varighed

***Kan kun søges, hvis man er landbrugsuddannet eller under landbrugsuddannelse