Schweiz

I Schweiz kan du komme ud og arbejde med planteavl, grøntsager, malkekvæg og svin. Landbrugene er ofte meget små, men netop derfor har du mulighed for at få et godt indblik i alle aspekter af det schweiziske landbrug. Har du lyst kan du også komme ud til et alpelandbrug. Du tager afsted i i perioden fra april til november og et ophold er normalt omkring 4 måneder. De fleste placeringer er i den tysktalende del af Schweiz.

Hvor i landet?

 • Turgau, Zürich, Argau, Bern og Luzern
 • Du kan blive placeret både i den tysk-, fransk- og italiensk talende del af Schweiz

Typer af placeringer

 • Husdyr
 • Planteavl
 • Heste

Ankomst

 • Du vil blive hentet i Zürich lufthavn (Kloten) og bagefter tager du et tog hen til din vært. Køb af togbilletter mv. får du selvfølgelig hjælp til
 • men billetten er for egen regning. Hvis du vælger at tage bilen med til Schweiz, skal du selv finde hen til din vært, men du er selvfølgelig velkommen til at køre forbi kontoret og hilse på.

Varighed

 • 3-5 mdr., men også muligheder for et års ophold.

Vært, kost og logi

 • Du kan regne med at få en nettoløn på ca. 6000 kr. om måneden. Dette beløb er efter skat og kost og logi. Dog kan det variere fra kanton til kanton. 

Arbejdstider, løn og ferie

 • Du skal forvente at arbejde 50-55 timer om ugen, og du har 1-1,5 dages fri pr. uge (afhænger af kanton). Du optjener 4 ugers ferie pr. år 

Du bliver forsikret via Gouda Rejseforsikring

 • Mellem 18 og 30 år gammel
 • Du har praktisk erfaring 
 • Du snakker simpelt engelsk, tysk eller fransk 
 • Du har en ren straffeattest
 • Du har kørekort 
 • Du har mod på eventyr og nye oplevelser

Din ansøgning er vigtig

Din ansøgning bliver brugt til at finde den bedst mulige placering til dig. Alt hvad du skriver, vil blive sendt ud til potentielle værter, derfor er det vigtigt at du er ærlig hele vejen igennem ansøgningen. Du skal hele tiden have fokus på, at din ansøgning er den måde værten får det bedst mulige indtryk af dig. Værterne modtager mange ansøgninger og ofte flere på engang. Ansøgningen er din mulighed for at skille dig ud fra de mange andre ansøgere. Så derfor - gør dig umage!

 

Hvad er en god ansøgning?

 1. Ansøgningen skal være sandfærdig. Hvis du overdriver dine færdigheder og erfaringer både arbejdsmæssigt og sprogligt, vil det blive opdaget kort tid efter ankomst. Hvis du skriver, at du kan køre traktor og er super god til engelsk, så vil værten også forvente det, når du kommer.

 2. Din selvbiografi (personal description) skal være velformuleret og fylde mindst en A4-side. Fortæl om dig selv og din baggrund, hvad du laver i din fritid osv. Skriv også hvorfor du gerne vil til udlandet, hvad du håber på at få ud af det, hvad har du af forventninger. Skriv gerne konkrete eksempler på hvad du har lavet tidligere.

 3. Billedet, som du sender med, kommer forrest på din ansøgning. Derfor anbefaler vi, at du bruger et ordentligt billede, hvor du ser professionel ud og smiler. Billedet vil være værternes første indtryk af dig!

 4. Lav en YouTube video, hvor du fortæller om dig selv, hvad du laver i din dagligdag og dine fritidsaktiviteter. Bor eller arbejder du på en gård kan du fx filme en tur rundt på gården, filme dig selv mens du kører i traktor, eller få nogle til at filme dig mens du arbejder. Dette giver vores partnere et bedre billede af hvem du er, hvilket er en fordel for dig!

Agrimpuls har et pdf-skema som skal udfyldes og efterfølgende uploades i vores onlineansøgning. Først henter og udfylder du PDF'en (klik på nednstående ikon), og bagefter klikker du på linket nedenfor. PDF'en skal uploades under documents / additional i vores onlineansøgning. Begge dele SKAL udfyldes og gennemføres.

 1. PDF logo
 2. Du starter din ansøgning til Agrimpuls-programmet HER

Har du nogle spørgsmål til udfyldelse af ansøgningen er du altid velkommen til at kontakte os!

Efter vi har modtaget din ansøgning, vil du modtage en bekræftelsesmail fra os.

Priseksempel på 3 måneders ophold i Schweiz

Returbillet København - Zürich inkl. skatter 2.000 kr.
Forsikring 3 mdr.* 2.000 kr.
Servicegebyr AgroImpuls (CHF 330)** 2.500 kr.
Servicegebyr Travel to Farm 4.500 kr.
Transport til informationsmøde i København 700 kr.
Evt. Ole Heyes legat*** - 2.500 kr.
I alt 9.200 kr.

Bemærk at alle tal er cirkatal pga. varierende valutakurser og flypriser. Flypriserne i sommerperioden er ofte dyrere.

*Prisen afhænger af varighed af ophold

** Bliver fratrukket første månedsløn 

***Kan kun søges, hvis man er landbrugsuddannet eller under landbrugsuddannelse

NB. Dertil kommer transport fra lufthavn til praktiksted