Corona-virus 2021 for udlændinge der kommer til Danmark og værter

Corona-virus påvirker Travel to Farm. Myndigheder over hele verden skærper nu reglerne for at begrænse smittefaren ved corona-virus (COVID19).

10/03/2021

Som arbejdsgiver for tilrejsende arbejdstagere skal du sørge for, at dine ansatte PCR-testes for covid-19 efter indrejse til Danmark, og du skal udarbejde en skriftlig plan for PCR-testen.

Læs mere her

og her

 

08/02/2021

På baggrund af suspenderingen af udstedelse af praktikantvisum, er det nu muligt at søge forlængelse på op til 6 måneder for de praktikanter der allerede er i Danmark. 

Læs mere på NyiDanmark

 

03/02/2021

Midlertidigt stop for udstedelse af praktikantvisum.

Udlændinge- og integrationsministeriet har udstedt en bekendtgørelse, der betyder, at der fra den 3. februar 2021 og fire uger frem ikke vil blive givet opholdstilladelse til visse typer ophold i Danmark med mindre, ansøgeren allerede har lovligt ophold på baggrund af en opholdstilladelse og befinder sig her i landet. Herunder praktikantvisum.
Læs mere på NyiDanmark

 

02/07/2020
Den 23. marts 2020 oplyste vi jer, at ministeren i lyset af Covid-19 situationen havde besluttet, at landbrugspraktikanter, hvis tilladelse stod til at udløbe inden 25. juni 2020 efter ansøgning kunne få forlænget tilladelsen op til en samlet periode på 15 måneder.

Ministeren har nu besluttet at forlænge denne mulighed frem til 25. september 2020. Dette betyder, at landbrugspraktikanter, hvis opholdstilladelse udløber inden 25. september 2020, efter ansøgning inkl. biometrioptag og gebyrbetaling, kan få forlænget tilladelsen med 3 måneder. Muligheden gælder også for de praktikanter, der allerede har fået forlænget tilladelsen i op til 15 måneder – de vil kunne få forlænget tilladelsen i op til 18 måneder.

I kan læse mere om muligheden her https://www.nyidanmark.dk/da/Nyheder/2020/06/Intern-extension

25/05/2020
Rejserestriktionerne begynder så småt at blive ophævet rundt omkring, hvilket betyder at en del af de praktikanter, der har en opholdstilladelse til Danmark nu endelig også kan komme herop. I løbet af den næste uge forventer vi ankomst af 7 praktikanter fra Thailand og en enkelt fra Ungarn.


23/03 2020
Ekstraordinær mulighed for forlængelse af opholdstilladelse som praktikant
Styrelsen for International Rekruttering og Integration har søndag, den 22. marts meddelt, at man midlertidigt åbner for at opholdstilladelser til praktikanter forlænges i 3 måneder. Se dette link:

https://nyidanmark.dk/da/Nyheder/2020/03/Interns---extension-3-months-due-to-Corona

Praktikanter, hvis opholdstilladelse udløber mellem 25. marts og 25 juni 2020 kan søge forlængelse i op til 3 måneder, forlængelsesansøgning skal indgives elektronisk. Da der søges forlængelse hos samme praktiksted og på samme grundlag, kan arbejdet lovligt fortsætte.

Det er vigtigt, at ansøgning om forlængelse indgives INDEN udløb af opholdstilladelse som praktikant.

I er velkomne til at ringe, hvis I har spørgsmål.

 

18/03 2020
Praktikanter fra lande uden for EU kan principielt godt rejse ind i landet, da et planlagt praktikophold er et ”anerkendelsesværdigt formål”, men landenes egne rejserestriktioner betyder, at de ikke kan rejse ud. Så lige her og nu kommer ingen nye praktikanter til landet, i noget, som foreløbig ligner en periode på 4 uger.

Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) arbejder hjemmefra, så sagsbehandlingen fortsætter. De tager også telefonen og svarer på spørgsmål på det sædvanlige nummer 7214 2003

Til gengæld kan man kun indgive nye ansøgninger elektronisk, da både politiet og SIRI har lukket for biometri og modtagelse af ansøgninger.

Vi er løbende i tæt dialog med vores partnere og vi følger UM's rejsevejledninger i forhold til afrejse til udlandet samt ankomster i Danmark. 

Vi arbejder de næste dage hjemmefra, så vi kan altid kontaktes på e-mail.

Hans-Henrik træffes på direkte nummer 3339 4641 og Mette på 3339 4643, som er omstillet til mobil.