Corona-virus 2020 for udlændinge der kommer til Danmark og værter

Corona-virus påvirker Travel to Farm. Myndigheder over hele verden skærper nu reglerne for at begrænse smittefaren ved corona-virus (COVID19).

25/05/2020

Rejserestriktionerne begynder så småt at blive ophævet rundt omkring, hvilket betyder at en del af de praktikanter, der har en opholdstilladelse til Danmark nu endelig også kan komme herop. I løbet af den næste uge forventer vi ankomst af 7 praktikanter fra Thailand og en enkelt fra Ungarn.

23/03 2020
Ekstraordinær mulighed for forlængelse af opholdstilladelse som praktikant
Styrelsen for International Rekruttering og Integration har søndag, den 22. marts meddelt, at man midlertidigt åbner for at opholdstilladelser til praktikanter forlænges i 3 måneder. Se dette link:

https://nyidanmark.dk/da/Nyheder/2020/03/Interns---extension-3-months-due-to-Corona

Praktikanter, hvis opholdstilladelse udløber mellem 25. marts og 25 juni 2020 kan søge forlængelse i op til 3 måneder, forlængelsesansøgning skal indgives elektronisk. Da der søges forlængelse hos samme praktiksted og på samme grundlag, kan arbejdet lovligt fortsætte.

Det er vigtigt, at ansøgning om forlængelse indgives INDEN udløb af opholdstilladelse som praktikant.

I er velkomne til at ringe, hvis I har spørgsmål.

 

18/03 2020

Praktikanter fra lande uden for EU kan principielt godt rejse ind i landet, da et planlagt praktikophold er et ”anerkendelsesværdigt formål”, men landenes egne rejserestriktioner betyder, at de ikke kan rejse ud. Så lige her og nu kommer ingen nye praktikanter til landet, i noget, som foreløbig ligner en periode på 4 uger.

Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) arbejder hjemmefra, så sagsbehandlingen fortsætter. De tager også telefonen og svarer på spørgsmål på det sædvanlige nummer 7214 2003

Til gengæld kan man kun indgive nye ansøgninger elektronisk, da både politiet og SIRI har lukket for biometri og modtagelse af ansøgninger.

Vi er løbende i tæt dialog med vores partnere og vi følger UM's rejsevejledninger i forhold til afrejse til udlandet samt ankomster i Danmark. 

Vi arbejder de næste dage hjemmefra, så vi kan altid kontaktes på e-mail.

Hans-Henrik træffes på direkte nummer 3339 4641 og Mette på 3339 4643, som er omstillet til mobil.