Update om Corona-virus for dem der er i udlandet eller snart skal rejse ud

Corona-virus påvirker Travel to Farm. Myndigheder over hele verden skærper nu reglerne for at begrænse smittefaren ved corona-virus (COVID19).

06.01.2021

Update på oversøiske destinationer
Australien og New Zealand er stadigvæk lukkede for indrejse på ubestemt tid, og der er intet nyt om, hvornår man forventer at kunne rejse dertil igen! Optimisterne tror det bliver efter sommerferien, pessimisterne tror først det bliver muligt i 2022. 

USA skulle have åbnet op igen for visumansøgninger her 31.12.2020, men i sidste øjeblik valgte Trump at forlænge nedlukningen frem til 31.3.2021. Dog er forventningen af Joe Biden, når han tager over for Trump d. 20. januar, som noget af det første vil omstøde denne beslutning. Så vi krydser fingrer og venter i spænding. 

Canada er som det eneste oversøiske land åbent, så længe man er på sponsorvisum via vores partner og har en kontrakt til at arbejde med landbrug. Meldingen derovrefra er, at de åbner op for visumansøgninger her i slutningen af januar som normalt. Dog skal man være opmærksom på, at man skal kunne fremvise en max 72 timer gammel Covid-19 PCR test ved indrejse og at man skal i 14 dages karantæne på gården ved ankomst. 

Hvor kan jeg rejse hen i starten af 2021?

Canada tager i mod praktikanter som normalt. Ankomst i marts og april.

EU - Irland, Holland, Tyskland, Schweiz og Frankrig 

Så heldigvis er der stadig flere muligheder! 

Og vi kan da lige nævne at vores forsikring også dækker for Covid-19! 

20.08.2020

Australien: vores partner i WA har i dag meldt ud, at det nu desværre er definitivt at indrejse til WA ikke bliver muligt til høst. De har i dag forlænget deres stage 4 lock down. Om der bliver nogle muligheder i østaustralien er endnu uvist, men det ser ikke lovende ud. Der er desværre ingen meldinger om, hvornår man kan forvente at kunne rejse til Australien igen. 

13.08.2020

USA: den 22. juli blev der åbnet op for at dem som allerede har visum til USA kan få lov at komme ind i landet, hvis de IKKE er ramt at indrejseforbud. Desværre må man ikke rejse til USA, hvis man inden indrejse har tilbragt 14 dage i EU/Schengen. Det kan derfor være en mulighed at tage 14 dage til Mexico inden videre rejse til USA.

Der bliver ikke udstedt nye visum til USA, og det forlyder at det først kommer til at ske igen i 2021. 

Australien: Der er stadig ikke nogen afklaring på indrejse til Australien. Pt. er der stadig lukket for al indrejse. Alle visumansøgninger er desuden sat i bero. 

New Zealand: vores partner melder dernede fra at vi ikke skal forvente der bliver åbnet op for indrejse til New Zealand før i 2021. Hvornår mere specifikt vides ikke. Der er desuden også lukket ned for visumansøgninger. 

Canada: Vi har været så heldige at få en håndfuld ansøgere til Canada grundet en special aftale mellem vores partner og de canadiske myndigheder. Desværre har der været begrænsninger på antallet vi kunne sende afsted og ordningen stopper i næste uge.

Heldigvis er det blevet nemmere at bevæge sig på tværs af grænserne inden for EU, og der er mange muligheder i både Frankrig, Irland, Holland, Island, Schweiz og Tyskland. For vintersæsonen er det hovedsageligt placeringer med malkekvæg og svin. Man behøves ikke rejse om på den anden side af jorden for at få gode oplevelser :-)

23.06.2020

USA: Trump har i nat skrevet under på en proklamation (executive action) som suspenderer alle J-1visum frem til 31. december 2020. Dog er der en undtagelse for ansøgere som skal bidrage til services som er essentielle for USA's food supply chain (madforsyning). Vi afventer nu en afklaring på om det gælder landbruget. 

https://www.whitehouse.gov/presidential-actions/proclamation-suspending-entry-aliens-present-risk-u-s-labor-market-following-coronavirus-outbreak/

Australien: Der bliver arbejdet på højtryk for at få en aftale på plads, så man kan komme til Australien til høst i oktober. Vores partner havde i sidste uge et møde med landbrugsministeren i WA, som var positiv. Man skal ikke forvente, at der bliver åbnet fuldt op, men der vil være specifikke krav, der skal opfyldes. Som det forlyder nu, ser det ud til hovedsageligt at være for faglærte landmænd med god maskinerfaring, det skal gå igennem en organisation, man skal også indstille sig på 14 dages selvbetalt karantæne på hotel ved ankomst og det er kun til WA. Vi afventer stadig at få endeligt bekræftet om det bliver til noget og i så fald også hvilke processer og procedurer og krav der følger med. 

16.6.2020

Så er der lidt positive nyheder!
Vores partner i Canada har fået lavet en aftale med de canadiske myndigheder om, at de godt må tage trainees ind på deres program, da det er placeringer inden for landbrug og det ses som et essentielt erhverv. Der er et begrænset antal visum og pladser, og man skal være enten under landbrugsuddannelse eller færdig uddannet inden for landbrug. Det er kommet i stand lige præcis tidsnok til at man bør kunne nå over til høsten i Canada i august! 

Vores partnere i Australien har været til møder med lokale politikere og ministre, og de arbejder stærkt på at få lavet en lignende ordning som i Canada. Vi håber, vi snart har godt nyt på den kant også! 

I forhold til forsikring, så kan vi nu også roligt sende folk ud i Europa. Vores forsikring dækker igen nemlig som normalt - også for Covid19. For dem som vil til Canada, så har vores partner en forsikring vi supplerer op med. 

En nyhed af lidt mere trist karakter er at vores partner i Norge i går desværre har meddelt os, at de er nødt til at lukke. Det betyder at vi fra d.d. ikke længere kan tilbyde pladser i Norge. Det kommer heldigvis ikke til at have nogen større indflydelse for dem, der allerede har planlagt med rejse til Norge i den kommende måned.

Vi er allerede i kontakt med Norsk Bondelaug for at se om vi kan finde nogle alternativer, så vi i fremtiden kan tilbyde pladser i Norge.

Der er desværre stadigvæk ikke noget nyt i forhold til USA og New Zealand. Men der er til gengæld mange muligheder i Irland, Frankrig, Tyskland og Holland.

25.05.2020

Vi glæder os over at kunne fortælle, at enkelte lande så småt er begyndt at åbne op igen. Man kan nu rejse til Norge, Irland, Holland og Frankring, hvis man skal ud at arbejde inden for landbruget. Vi har massere af ledige placeringer med malkekvæg i de 4 lande. Er man mere til planteavl så kunne Frankrig være et godt bud og har man interesse i grøntsagsproduktion, så vil det være oplagt at tage til Holland. 

Desværre er der stadigvæk lukket for indrejse til USA, Australien, New Zealand eller Canada samt flere andre europæiske lande.

27.04.2020

Situationen ude omkring i verden er stadig meget usikker, og vi afventer svar fra flere lande omkring, hvornår det bliver muligt at rejse ind i landene igen. Vi har aftalt med vores partnere at lave en status i starten af maj, hvor det forlyder at flere af landene vil påbegynde eller i hvert fald fremlægge en plan for åbning af landende igen. Det giver os et bedre udgangspunkt for at kunne sige, hvordan det kommer til at se ud med at kunne rejse ud i løbet af de næste måneder. Dog skal nævnes at:

Indrejse til Canada er mulig, hvis man har en arbejdstilladelse, dog behandler immigration pt. ikke nye ansøgninger. Hvornår de åbner op for det vides ikke. Der er også visse forholdsregler der skal tages i forbindelse med rejsen. 

Indrejse i Norge og Irland er mulig, når man har en kontrakt, der viser at man skal arbejde i landbruget. 

I forhold til rejseforsikring, så vil der på nuværende tidspunkt skulle laves en vurdering i hver enkelt situation, om de vil dække for Covid19 relaterede tilfælde. 

Alle der venter på at komme afsted og alle som har søgt om at rejse ud fra juli af, ringer vi til i løbet af første halvdel af maj, når vi har talt med vores partnere. 

23.03.2020

Det bliver sværere og sværere at finde flybilletter hjem fra især New Zealand og Australien. Mange lande, som man normalt mellemlander i på vej hjem, har lukket for transit, og de få muligheder, der er, bliver revet væk eller er urealistisk dyre. Strander du i udlandet på din vej hjem og har brug for hjælp, kan man ringe til os på +45 61202707. Vi kan ikke trylle flybilletter frem, men vi kan supportere i den trælse situation.

HUSK også at melde dig på Danskerlisten:
https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/danskerliste

19.03.2020

Australien og New Zealand har lukket for indrejse, så det er pt. ikke muligt at rejse til de to lande. Der er ikke sat en slutdato på indrejseforbuddet endnu. 

17.03.2020

Alle der rejser ind i Australien og New Zealand skal i 14 dages karantæne ved indrejse. 

Canada har lukket for indrejse, så det er pt. ikke muligt at rejse til Canada. 

Det bliver samtidig også mere og mere besværligt at komme rundt inden for Europas grænser, hvilket kan betyder at afrejse i den nærmeste tid ikke er mulig. 

Vores partnere henstiller til at man ikke rejser afsted, som situationen er nu. 

16.03.2020
I en længere periode har Udenrigsministeriet anbefalet, at man ikke rejser til Kina, Iran og Sydkorea. I sidste uge blev Italien og Østrig tilføjet listen (også det de kalder røde lande).

I fredags ændrede regeringen og Udenrigsministeriet rejsevejledningen for alle andre lande fra gul til orange. Det betyder, at man nu fraråder al ikke-nødvendig rejseaktivitet. Her skal man huske, at der er stor forskel på at være på et 4-12 måneders ophold i udlandet og så være på 3 ugers ferie. En af årsagerne til at UM opfordrer folk på kortere ferier til at komme hjem er bl.a. fordi, der i øjeblikket (for at undgå smittespredning af coronavirus) bliver indført diverse ændringer på flyafgange og restriktioner på rejser imellem lande, hvilket kan besværliggøre hjemrejse i den nærmeste fremtid.

Udenrigsministeriet skriver tydeligt i deres vejledning at ” Denne opfordring gælder ikke for danskere, der er fastboende i udlandet. Har man sin hverdag i udlandet er rådet at holde sig orienteret i forhold til anbefalinger og henstillinger fra lokale myndigheder.” 

Hos Travel to Farm er udgangspunktet Udenrigsministeriets anbefalinger. Vi skal også understrege, at man allerede rejst afsted, så er man stadigvæk er dækket af sin forsikring.

Hvis man har kort tid tilbage af sit ophold, så kan man overveje at rejse hjem før tid, da der i den nærmeste fremtid kan ske uforudsete ændringer i forhold til flyafgange og diverse rejserestriktioner. Hvis du overvejer at rejse hjem, så kontakt os, så vi kan guide dig i forhold til ombooking af billet og forsikring.

Vi har desuden siden fredag været i kontakt med flere, som har været bekymrede for, om de vil kunne komme ind i Danmark, da grænsen nu er lukket. At den danske grænse lukkes betyder ikke, at man ikke kan komme ind i Danmark. Hvis du som dansk statsborger står ved grænsen, så kommer du også ind. Det er udlændinge uden et vigtig formål, som ikke kan komme ind i Danmark.

Det hele er gået meget stærkt de sidste par dage, og der kommer løbende nye udmeldinger både fra de danske og udenlandske myndigheder. Vi skal understrege, at ovennævnte er, som situationen ser ud nu. Vi gør vores bedste for at følge med og opdatere jer hurtigst muligt.

Se UM's rejsevejledninger her: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/

13.03.2020
Helt konkret betyder det, at der fra midnat fredag den 13/3 er lukket for indrejse til USA fra alle Schengen-lande i de næste 30 dage, så praktikanter, som var klar til at tage af sted i weekenden og næste uge, må udsætte afrejsen. Både vores partner Ohio og MAST har annulleret orientation-meetings frem til i hvert fald 20. april og Department of State har meddelt at J-1 visumholdere ikke må rejse ind i USA før 11. maj. 

Rejser til Australien, Canada og Europa kan foreløbig godt finde sted.

Vi kontakter jer der skal rejse i løbet af den næste måned direkte. 

Vi arbejder den næste tid hjemmefra men er dagligt på mail.

Man kan ringe til Mette på 33394643, som stilles om til mobilen eller direkte på 61202707 og Hans-Henrik kan kontaktes på 33394641.